Friday, 30 December 2011

Fishing at Pulau Selirong

17 Disember 2011, operasi bermula pukul 7 malam. Capt Cikgu Rosli menjadi guide kali ini dengan menggunakan bot beliau dan terus bermalam di pulau Selirong. beberapa member juga turut menyertai jelajah pulau selirong kali ini. antara nya, aku, rizam, ayai, jugol, daus, ejatt dan yang lain nya. pancing casting juga tidak di lupa kan selain menggunakan kaedah berumpan kan udang hidup, kerikan dan anjun. tapi malang nya cubaan di pulau selirong tidak berjaya. hanya beberapa strike saja.

pukul 5.45 pagi. selepas menghabis kan sarapan. operasi pun terus di jalan kan dan menuju ke spot berikut nya, ke kapal karam. yang di percayai antara spot yang berpotensi. setiba sampai, pancing pun terus di beri umpan dan beberapa member sibuk menghayun kan lure masing masing. nasib baik kali ini, umpan daus di telan habis oleh GT seberat 2kg. dan di turuti jua umapn si rizam berjaya menaikkan seekor bebarahan. walau dalam keadaan mabuk. masih jua semangat kan memancing.


tahniah daus, walaupun kondem dah inda betidur dan mabuk. hehe. naik jua GT. first lesen ni dan tahniah jua kepada rizam. wa caya lu bro. dan yang inda belurih atu, rilek saja. lauk alum mari. haha. antara yang di perolehi menggunakan anjun kali ini.

http://baitfighter.blogspot.com/2011/12/jelajah-pulau-selirong.html

Fishing at Pulau Selirong
Fishing at Pulau Selirong

Thursday, 1 December 2011

Brunei Darussalam The Best Country Living

soas mosque
So Brunei Darussalam is the 33rd best country to living – out of 187 countries/territories.
Well, I don’t need this survey to know what I have always known for sure – I am living in Brunei Darussalam, a wonderful place in the world.
About Brunei Darussalam, Of course it is not for everyone but this country fits most of my needs – and most importantly, I can live without all the things that I cannot get here.
Just last night, memories of smoke-filled outings, loud music that pulsated harder than my heart while ordering yet another Long Island Tea over the bar came to mind after reading a certain weekend-is-here Facebook status.
It was nostalgic to think of the days when we were young and foolish – but I am happy to move on.
I am happier to note that I am so much more relaxed here as compared to my hometown (with the traffic jam, crowd, crime etc etc) that I no longer need the above-mentioned-activities to de-stress. So much so that I even find it interesting to learn random things like heatshrink (check out this animated picture) and a real and relatively recent head-hunting tragedy.
In short, I am not even curious to know about the other 32 countries because I am totally fine here, living in Brunei Darussalam.

source :
http://jewelletan.com/best-country-to-live-in/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...